Savjeti vezani uz kočnice

Kočnice: vruća tema

Za svako putovanje neophodne su kočnice koje pravilno rade. Prilikom oštrog kočenja cjelokupna kinetička energija pretvara se u toplinu. Kočioni diskovi, obloge i kočiona tekućina su pod jakim opterećenjem. To opterećenje može podnjeti samo onaj kočioni sistem koji posjeduje najveću i savšenu kvalitetu proizvoda.

Sustav kočenja: spreman u potpunosti

Kada se postavlja pitanje sustava kočenja, većina vozača uglavnom pomisli na kočione obloge. One su zasigurno važan faktor ali kočioni sustav pokriva puno veći spektar. Kontrolom kočnica u  servisu osiguravate savršeno funkcioniranje sustava kočenja.

Pravilno tumačenje smetnji prilikom kočenja

Neki šumovi uzrokovani kočenjem su bezopasni, ali ukoliko buka postane zamjetna ne pokušavajte sami dijagnosticirati uzrok greške. u takvim slučajevima najbolje je da stručnjaci što prije provjere Vaš sustav kočenja.

 

Izbjegnite istrošenost i uštedite novac

Profesionalna kočiona usluga povećava sigurnost. Provjerite da li su Vaše kočnice jako potrošene i/ili neravnomjerno potrošene. Vaš serviser će također provjeriti i kočionu tekućinu: ukoliko ona sadrži previše vode funkcije ABS-a i ESP-a će biti oslabljene. Nadalje sustav kočenja može sasvim zatajiti ukoliko je previše opterećen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.