Dijagnostika

Svaki novi model automobila donosi i veliki broj inovacija. Osim sve atraktivnijeg dizajna i mehaničkog razvitka, u današnje vrijeme na našim limenim ljubimcima nalazi se i sve više kompliciranih elektronskih sustava i sklopova koje u slučaju kvara nije više tako lako popraviti.

Osim elektronskih pomagala i osnovnog znanja potreban je dugi niz godina iskustva kako bi se kvar kvalitetno dijagnosticirao i otklonio.

Dugogodišnje iskustvo i znanje te najsuvremeniji sustavi za dijagnostiku – sve ovo naći ćete u našim servisu.

Glavna svrha elektronske dijagnostike vozila je lociranje i otklanjanje kvara u što kraćem vremenu.Zbog toga je razvijena strategija koja će tehničkom osoblju olakšati pronalazak pravog kvara.
Sva novija vozila sadrže u sebi odredjeni broj elektronskih sistema kao što su: elektronska kontrola motora, ABS, AirBag, itd. Svaki od ovih sistema sadrži odredjeni broj takozvanih funkcionalnih grupa koje su funkcionalno povezane.
Svaka funkcionalna grupa se sastoji od nekoliko komponenti kao što su: prekidači, senzori, kablovi, itd. Na osnovu ove strukture, prvi dijagnostički korak bi bio identifikacija neispravnog elektronskog sistema, sledeći korak bi bio otkrivanje neispravne funkcionalne grupe u tom sistemu i na kraju lokalizacija i popravak neispravne komponente u toj grupi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.